Datum
<< Předchozí týden
v
v
Následující týden>>
Váha porce 
Popis 
Název 
Cena 
[Collapse]Datum: pondělí 13.05.2024
 [Collapse]Oddělen: Jídelna
  150gMenu 1Kuřecí kousky na červeném kari s ananasem, jasmínová rýže / 1,7,9 /58,20
  150gMenu 2Treska pečená na másle a kmíně, vařený brambor / 1,3,4,7 /49,90
  150gMenu 3Vepřové maso na paprice, houskový knedlík / 1,3,7,9 /55,80
  300gMenu 4Zeleninový salát s hot wings a česnekovou omáčkou / 1,3,7,10 /69,80
  200gNadstandardVepřová krkovice s hříbkovou omáčkou, krokety / 1,3,7 /76,90
   Polévka 1Kuřecí vývar s drobením / 1,3,7,9 /12,50
   Polévka 2Bramborová s uzeným masem a vejci / 1,3,9 /15,20
[Collapse]Datum: úterý 14.05.2024
 [Collapse]Oddělen: Jídelna
  150g Menu 1Selský talíř (bůček,klobása), bramborový knedlík / 1,3 /55,50
  150gMenu 2Holandský řízek, bramborová kaše, kyselá okurka / 1,3,7 /54,20
  300gMenu 3Houbový Kuba (kroupy, hříbky) studené dobrovodské zelí / 1,3,7,13 /49,10
  300gMenu 4Cizrnový salát s čerstvou zeleninou a krůtím masem / 3,6,7 /67,60
  200gNadstandardVepřová panenka plněná švestkami, švestková omáčka, hranolky / 1 /77,10
   Polévka 1Hovězí vývar s vaječným svítkem / 1,3,7,9, /14,60
   Polévka 2Kukuřičný krém / 1,7 /15,90
[Collapse]Datum: středa 15.05.2024
 [Collapse]Oddělen: Jídelna
  150g Menu 1Hovězí maso s křenovou omáčkou, houskový knedlík / 1,3,7 /68,50
  300gMenu 2Těstoviny s krůtím masem, žampiony zjemněné smetanou / 1,3,7 /59,10
  300gMenu 3Pečená zelenina s vepřovou panenkou 62,90
  150gMenu 4Chřest balený v šunce, přelitý holandskou omáčkou, vařený brambor / 3,7 /49,30
  200gNadstandardKuřecí kapsa se šunkou a nivou, hranolky / 7 /76,70
   Polévka 1Drůbeží polévka se zeleninou a nudlemi / 1,3,9 /14,40
   Polévka 2Polévka z pečených paprik se zázvorem / 1 /15,80
[Collapse]Datum: čtvrtek 16.05.2024
 [Collapse]Oddělen: Jídelna
  150gMenu 1Vepřové maso po znojemsku, houskový knedlík / 1,3,7 /55,80
  150gMenu 2Mexické vepřové kostky (pikantní), jasmínová rýže / 1 /54,90
  300gMenu 3Nudle s mákem a máslem, sypané cukrem / 1,3,7 /41,20
  300gMenu 4Caesar salát s kuřecím masem a parmezánem / 3,4,7 /67,80
  200gNadstandardKrůtí steak se zapečenou hruškou, modrým sýrem, americké brambory / 1,7 /76,90
   Polévka 1Kuřecí s krůtóny / 1,3,7,9 /13,80
   Polévka 2Žampionová krémová / 1,7,9 /15,70
[Collapse]Datum: pátek 17.05.2024
 [Collapse]Oddělen: Jídelna
  150gMenu 1Pečená krkovice na česneku, bramborová lepenice / 1 / 56,50
  150gMenu 2Hovězí guláš s hráškem a kápií, houskový knedlík / 1,3,7 /64,50
  300gMenu 3Tagliatelle s boloňským ragout sypané parmazánem / 1,3,7 /60,50
  300gMenu 4Salát z trhaných lístků se sýrovými kroketami a česnekovým dresinkem / 1,3,7 /75,40
  200gNadstandardVepřový steak zapečený pikantním salámem a cheddarem, pečené brambory / 7 /77,20
   Polévka 1Hovězí vývar s játrovou rýži / 1,3,9 /14,50
   Polévka 2Gulášová polévka / 1,9 /16,10

ZNAČENÍ ALERGENŮ V JÍDELNÍM LÍSTKU

Od 13. 12. 2014 nám vzniká povinnost označovat v jídelním lístku alergeny, které daný pokrm obsahuje. Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10:

1) Obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda)
2) Korýši a výrobky z nich
3) Vejce a výrobky z nich
4) Ryby a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7) Mléko a výrobky z něj
8) Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
9) Celer a výrobky z něj
10) Hořčice a výrobky zní
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany (např. sušené meruňky)
13) Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich

ZPŮSOB ZNAČENÍ ALERGENŮ V NAŠÍ JÍDELNĚ

V restauraci na viditelném místě je vyvěšen SEZNAM ALERGENŮ s označením čísla, které je přeneseno na jídelní lístek.

U P O Z O R N Ě N Í

Každé restaurační zařízení, jako výrobce pokrmů, je povinno označit vyrobený pokrm tou alergenní složkou, kterou výrobek obsahuje.
Strávník musí být o složení jídla a obsahu jednotlivých alergenů v daném pokrmu informován. Označení má pouze informační funkci a každý strávník, s ohledem na svůj zdravotní stav, si musí obsah uvedených alergenů nevhodných pro jeho stravování kontrolovat sám. Provozovatel za výběr strávníka, při dodržení označení složení výrobku v nabídce jídel, nenese odpovědnost.